Wyposażenie drink-baru to wyjątkowo wymagające zadanie. Bez względu na to, czy działalność Twojego lokalu gastronomicznego skupia się wokół pokazów barmańskich, czy serwowane drinki są jedynie dodatkiem do karty dań, to miejsce zasługuje na szczególną oprawę. Nie zapomnij o profesjonalnym sprzęcie AGD, kiedy skupiasz się na wyglądzie, grze świateł czy oprawie muzycznej.

Idealny drink-bar to miejsce, w którym klienci czują się komfortowo i zostają na dłużej. Nie da się ukryć, że zachęcony pozytywnym klimatem i profesjonalną obsługą klient będzie bardziej szczodry w zamówieniach, a także napiwkach. Dlatego oprócz oprawy wizualnej lokalu, zadbaj o jego wyposażanie, sięgając po zaawansowane technologicznie sprzęty.

Co powinno znaleźć się na wyposażeniu drink-baru?

Ergonomicznie rozplanowany drink-bar to podstawa. Oprócz wygodnych hockerów i lady, liczy się w nim sprzęt AGD oraz jakość produktów. Dobre zaopatrzenie przechowywane w odpowiednich warunkach umożliwia szybką realizację nawet skomplikowanych zamówień. Dlatego w królestwie barmana nie może zabraknąć:

  • lodówki z kostkarką - tradycyjnej lub podświetlanej kolorowymi ledami, przeszklonej witryny, w której przechowywane są schłodzone alkohole, soki i napoje gazowane. Lodówka z kostkarką zapewnia bieżący dostęp do kostek lodu - niezbędnego składnika drinków,
  • akcesoria i małe AGD - wyciskarki, blendery, kruszarki do lodu, syfony, korkociągi, otwieracze, shakery,
  • eleganckie szkło gastronomiczne - kieliszki, szklanki, kufle, pokale.

Konkretne wyposażenie zależy od profilu danego miejsca oraz od tego, czy drink-bar funkcjonuje jako miejsce niezależne, czy jako część wydzielona z całego lokalu. Jeżeli nie posiadasz kuchni wraz z całym zapleczem gastronomicznym, urządzając swój drink-bar nie zapomnij również o zmywarce do naczyń oraz stole ze stali nierdzewnej (blat roboczy).

Jeżeli chcesz rozbudować ofertę swojego drink-baru, zainwestuj w ekspres ciśnieniowy do kawy oraz efektownie podświetlane gabloty do ekspozycji trunków.

Artykuł sponsorowany