Forum Bielsko.Biala.pl

Miasto tworzą ludzie

Co nowego w polityce. Dla ożywienia kącika politycznego

Dyskusje o politykach, partiach politycznych i szeroko pojętej polityce.

Re: Co nowego w polityce. Dla ożywienia kącika politycznego

Postprzez Grego » sobota, 17 gru 2016, 10:22

Pyramide napisał(a):mój nick to Pyramide a nie Grego więc moje stanowisko jest niezmienne

Czyli ci "mundurowi" na zdjęciu które zalinkowałaś to wprowadzone przez PiS wojsko czy policja? :lol:
Bo ja tam widzę Straż Marszałkowską, która w Sejmie stale pracuje.
Grego
użytkownik

Na forum od: 27 maja 2010, 07:26

Postprzez Pyramide » sobota, 17 gru 2016, 11:09

"chopie" tu nie chodzi o umundurowana straż marszałkowską co jest oczywista oczywistością ale o fakt wynoszenia laski na potrzeby dalszej "farsy" w Sali Kolumnowej
A policja pod sejmem to dopiero początek jasełek jakie będą w najbliższym czasie.
W Jachrance prezes przygotowywał wcześniej psychicznie swoich podwładnych na podobne cyrki
Ja już "klaskam" i nie odwracam kota ogonem i nie szukam zastępczych faktów a ty ?
na wszelki wypadek pisz "....zalinkowałaś"/zalinkowałeś
Imię jest nie ważnie!Nazwisko po tacie!wiek co roku inny!charakter niepowtarzalny wygląd przeciętny!Nie znasz?nie oceniaj!Masz gdzieś?Nie martw się ja cię tez.
Pyramide
użytkownik

Na forum od: 20 lis 2008, 09:29

Postprzez Piotrek » sobota, 17 gru 2016, 11:45

To może coś śmiesznego dla rozładowania napięcia:
- twarzą Polskiej Armii: MM - Misiewicz/Macierewicz,
- twarzą polskiej demokracji- KK- Kuchciński/Kaczyński;
he,he,he ...
z pozdrowieniem
Piotrek
użytkownik

Na forum od: 1 wrz 2006, 07:00

Postprzez Pyramide » sobota, 17 gru 2016, 13:51

Grego czy to już pucz ? doczekałeś sie wreszcie ? Podobno 500 x..... jest w drodze do warszawki
http://polityczek.pl/index.php/uncatego ... asznie-bac
Imię jest nie ważnie!Nazwisko po tacie!wiek co roku inny!charakter niepowtarzalny wygląd przeciętny!Nie znasz?nie oceniaj!Masz gdzieś?Nie martw się ja cię tez.
Pyramide
użytkownik

Postprzez Grego » sobota, 17 gru 2016, 14:13

Podsumujmy:
W jednym poście twierdzisz, że PiS wprowadził wzorem sanacji wojsko(policję) do sejmu
Pyramide napisał(a):PiS ma dobre wzorce z Polski międzywojennej,bo wtedy właśnie władza walcząc z posłami posyłała do Sejmu policję i wojsko.
Czyli dobra zmiana
https://pbs.twimg.com/media/Cz1Jx56WIAA4lOY.jpg
warto zapamiętać 16.12.2016 godz 22.55
Jako ilustrację wklejasz wiekopomne w Twoim przekonaniu zdjęcie pracowników straży marszałkowskiej i podkreślasz doniosłą datę "wydarzenia".
Za chwile Twierdzisz że stanowisko masz niezmienne.
Grego napisał(a):
Pyramide napisał(a):mój nick to Pyramide a nie Grego więc moje stanowisko jest niezmienne

Czyli ci "mundurowi" na zdjęciu które zalinkowałaś to wprowadzone przez PiS wojsko czy policja? :lol:
Bo ja tam widzę Straż Marszałkowską, która w Sejmie stale pracuje.
A za dwie chwile że nie chodziło o straz tylko o laske marszałkowską do sali kolumnowej.
Pyramide napisał(a):"chopie" tu nie chodzi o umundurowana straż marszałkowską co jest oczywista oczywistością ale o fakt wynoszenia laski na potrzeby dalszej "farsy" w Sali Kolumnowej
Przykro mi to stwierdzić, ale nadajesz się na blondynkę z kawałów. Zapewne dalej nie rozumiesz dlaczego i to już niestety musi tak zostać. Trudno.
Grego
użytkownik

Postprzez Pyramide » sobota, 17 gru 2016, 14:18

Grego znowu masz """racje""" zapomniałeś dodać ze nadaje się też na Santosa /sorry Santos/
Czytaj ze zrozumieniem, analizuj bezstronnie, wyciągaj wnioski bez "beretu" na mózgu
A tu autokary z pielgrzymami do Sejmu czy ew z policją w Warszawie ?
Coś mi się wydaje że wielu posłów Pisu robiło fotki wewnątrz Sejmu i po "cichaczu" dostarcza je reżymowym mediom licząc w przyszłości na "ułaskawienie" od tych drugich
Ostatnio edytowano sobota, 17 gru 2016, 14:53 przez Pyramide, łącznie edytowano 1 raz
Pyramide
użytkownik

Postprzez Santos » sobota, 17 gru 2016, 14:40

O znowu ja ale wybaczam bo to fajne,smieszne i trąci idiotyzmem ze strony tego pana Ale przed swiętami też warto mu wybaczyć
A w temacie ,już zachodnie media piszą o zamieszkach przed Sejmem i protestach pod pałacem.
Fotka z głupawym u śmiechem wiadomo kogo uciekającego z Sejmu już obiega świat.Brawo Polska ,brawo ty
Nic jednak o jakimś puczu
Proponuję pamiętać 'siostro' że Grego zawsze ma rację a jak nie ma patrz p.pierwszy jak w wojsku
Ten się nie myli,kto nic nie robi.
Santos
użytkownik

Na forum od: 21 maja 2009, 18:16

Postprzez Grego » sobota, 17 gru 2016, 21:05

No jeśli kodomitom sie uda zorganizować majdan w Warszawie to będę musiał odszczekać moja tezę o ich kompletnej nieudolności. Jak obstawiacie? Moim zdaniem nie wytrzymają dłużej niż 3 dni i się rozejdą. Zostanie 20-30 takich którzy mają jakieś działki w Warszawie do stracenia.
Grego
użytkownik

Postprzez vilgefortz » sobota, 17 gru 2016, 21:36

pod TK wytrzymali Kodomici do pierwszych przymrozków, także tego...nie zanosi się nawet na 2-3 dni.
vilgefortz
użytkownik

Na forum od: 1 wrz 2006, 07:00

Postprzez staszeks » sobota, 17 gru 2016, 23:19

vilgefortz napisał(a):pod TK wytrzymali Kodomici do pierwszych przymrozków, także tego...nie zanosi się nawet na 2-3 dni.

Jeżeli pani Victoria przywiezie bułeczki to wytrzymają dłużej.
staszeks
użytkownik

Na forum od: 13 lis 2006, 19:20

Postprzez Pyramide » niedziela, 18 gru 2016, 09:11

Bosze !!!! "to ja G tak pojmuje politykę"
Zostanie 20-30 takich którzy mają jakieś działki w Warszawie do stracenia.

wypadałoby sprecyzować ilu z tej 20-30 będzie przesiąkniętych naftaliną ?
https://pbs.twimg.com/media/Cz8NhZyWgAAwm-1.jpg
Pyramide
użytkownik

Postprzez Grego » niedziela, 18 gru 2016, 09:39

vilgefortz napisał(a):pod TK wytrzymali Kodomici do pierwszych przymrozków, także tego...nie zanosi się nawet na 2-3 dni.

Myślę że ich nie doceniasz. To desperaci. Poprzyznawali sobie kamienice, działki, teraz PiS próbuje im to odebrać, Pobierają wypasione esbeckie emeryturki, a tu niespodzianka. I to chcą zabrać. Każdy by się wkurzył.
Moim zdaniem wszystko zależy od jednego czynnika. Czy znajdzie się sponsor. W grę wchodzi tylko Makrela. Jeśli się znajdzie to wynajęci demonstranci pod kierownictwem wynajętych na Ukrainie ekspertów obalą ten rząd. Geriatryk z KODu będzie robił za żywe tarcze i piarowska dekorację. Media są nadal w rękach Niemców. Pały i gaz nie pomogą, bo oni z tym w Kijowie już walczyli i mają wiedzę jak to ogarnąć. Tu potrzeba ostrej amunicji, żeby się najemnikom nie opłaciło za zadne pieniądze "walczyć o demokrację". Tymczasem nasze wojsko (szczątkowe) nie wiadomo komu podlega. Na 100% pozostanie bezczynne. Niestety Maciar nie zdążył ani z systemem dowodzenia, ani z OT. Za długo się cackał i wielkie g... mu wyszło. Chciałoby się rzec: A nie mówiłem?
Jeśli Makrela sypnie pieniędzmi to PiS może przegrać. No ale czy Merkel sypnie groszem to rzecz wątpliwa. No i czy (jeśli nawet da) to te pieniądze trafią na majdan. Znając "liberałów" pieniądze po prostu rozkradną organizatorzy, a na "majdan" zabraknie.
Grego
użytkownik

Postprzez Pyramide » niedziela, 18 gru 2016, 10:21

Są jeszcze wolne miejsca w autokarze wyjeżdżającym z Bielska na jasełka w Warszawie
Informuje o tym i zaprasza nasz poseł St P /z tt/
Ja już "jestem" w autokarze a ty G ?
"Dzień dobry :) O godzinie 9.30 wyjeżdża z Bielska-Białej do Warszawy autokar. Bierzemy udział w manifestacji organizowanej przez Gazetę Polską o g. 16.00. Chcemy wyrazić poparcie dla Rządu RP i Prezydenta RP. Mamy jeszcze 3 wolne miejsca. Zapraszamy. Osoby zainteresowane proszę o kontakt na nr tel. 604 221 721. Do zobaczenia "
Pyramide
użytkownik

Postprzez Grego » niedziela, 18 gru 2016, 10:29

No a tu ciekawostka. Telewizja Al Jazeera ciepło i z troską opisuje walkę o "młodą polską demokrację". Ciekawostka polega na tym ze Al Jazeera to telewizja Emiratu Katar. Słynna z tego że jest medialną tubą wszystkich organizacji terrorystycznych świata. Emirat Katar zaś to monarchia absolutna. Kto wie? Może nie tylko Merkel wchodzi w grę jako sponsor majdanu w Warszawie... :mrgreen:
Pyramide napisał(a):Ja już "jestem" w autokarze a ty G ?
Właśnie z niego sp...lam. Dobrze że ostrzegłaś.
Grego
użytkownik

Postprzez Pyramide » niedziela, 18 gru 2016, 10:48

Kto wie? Może nie tylko Merkel wchodzi w grę jako sponsor majdanu w Warszawie... :mrgreen:

A gdzie nie wymieniony W Putin,G Soros,Mosad lub spadkobiercy Aung San Suu Kyi, ew cykliści z Bielska
Na poważnie to musi ktoś ich inspirować i wg mnie zasilać kasą. Ale to za proste i ryzykowne żeby brała w tym udział Merkel
Prędzej już agendy Sorosa
Pyramide
użytkownik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik polityczny