Pyramide napisał(a):Wywiad ciekawy ale nie przypuszczam żeby cokolwiek z niego zrozumiał Twój adwersarz
Podobnie jak nie rozumie albo celowo milczy nad, osiągającym już szczyty, zadłużeniem Polski
Teraz ważny jest pucz,puczyk i ew. "aresztowanie" tego co zamówił 1000 kanapek na puczyk
Innych puczystów brak.
https://pbs.twimg.com/media/C0r4PmgXAAAFd77.jpg
necia55 napisał(a):Piosenka - super , Wójcicki - rewelacja, przesłanie też niczego sobie
PO-wcom pozostał ino sznur
Ani złoty róg, ani czapka z piór do tych popaprańców nie pasuje, więc na sznur - najwyższy czas !!!
A tort? No cóż, kto wsunie kawałek to wsunie, komu pocieknie z pyska - to już insza inszość
necia55 napisał(a):Pyrciu - sznur na szyi to ja mam od urodzenia bo - niestety - ale nie urodziłam się w "yelitach" ale "dołach" społecznych i nie pamiętam czasów, kiedy to miałam się luksusowo. Podwyżek w swoim życiu też doświadczyłam sporo i nie łudzę się, że teraz będzie inaczej, kiedy Polska jest "wystudzona" gospodarczo ( wina Tuska i PO ) i brakuje na wszystko. Niestety - z próżnego nawet Salomon nie naleje, a u nas pusto. Ale: mam co jeść, mam gdzie spać i mam się w co ubrać - więc nie jest najgorzej . Na jeden obiad mam, dwóch nie zjem - to i martwić się za bardzo nie martwię . A przy odrobinie szczęścia to i na ciastko z kremikiem starczy. A jak będzie? Pożyjemy, zobaczymy. Jak opozycja przestanie sypać piasek w koła, rozliczy się złodziei i malwersantów to zaraz atmosfera się oczyści zacznie pachnieć nadzieją.
Kryspin napisał(a):A ja swiadomoscia, ze na jeden obiad starczy oraz to, ze dzinsy, kurtke i podkoszulke mam, wcale mi nie wystarcza. Sorry, ale nie mam mentalnosci Koreanczyka, albo ideologicznej jednokomorkowej ameby. A zycie nadzieja, ktory obecny rzad dla niektorych przynosi tez jest bardzo zludne, bo lepiej przy Misiewiczach i Antkach nie bedzie. Bedzie gorzej, bo obecny rzad robi wszystko by samolot wyladowal w smolenskiej ekonomicznej mgle. Ciekawe jest Twoje spojrzenie, bo pokazuje jak mysli twardy elektorat PiSu.
Kryspin napisał(a):Wojtke napisał(a):daruj sobie
Może bym “podarował”, ...
Pyramide napisał(a):Ciekawe masz te przemyślenia.Jeszcze tylko przytocz wiarygodne dane tego "wystudzenia" jak piszesz /nie z ambony/
Może masz na myśli ogromne zadłużenie kraju w ciągu ostatniego roku
Ważne że jest jeszcze optymizm w twoim rozumowaniu.
Ale ważna jest wina Tuska i PO
http://innpoland.pl/131947,to-schylek-p ... ekonomista
necia55 napisał(a): Cieszy mnie to, że "masz apetyt na życie" - ale powiedz , co tak naprawdę możesz zrobić, żeby było po Twojej myśli? Żeby zrobiło się lepiej? Masz moc sprawczą, żeby zmienić to co jest , w to co chciałbyś, żeby było?
Myślisz, ze jak PO i poprzednia władza dorwie się znowu do władzy - będziesz miał na jeden obiad, podkoszulkę czy kurtkę??? Spełni się Twój "złoty sen" ? Ten rząd zaczyna od ZERA czy Ci się to podoba, czy nie ! Moze nie działa jeszcze tak jak powinien działać ( z różnych względów ) ale działa! PO tylko kradło i wyprzedawało majątek narodowy obcym za pośrednictwem takich Kulczyków, Solożów , Staraków i innych "potentatów finansowych". Nie zostało już nic. Nie ma przemysłu, nie ma miejsc pracy, młodzi wykształceni jadą na zachód Europy żeby żyć lepiej - chociaż i tam już kończy się dla nas "Eldorado". Słyszałeś to słynne powiedzenie : z pustego i Salomon nie naleje więc skąd PiS ma "wziąć i dać" wszystkim? Daje tym najbardziej potrzebującym. Wraca "stary" wiek emerytalny - bo nie wszyscy by tej emerytury dożyli, zresztą powiedz sam - czy "widzisz" przy łóżku chorego 75-cio letnia pielęgniarkę?, kierowcę TIR-a, kominiarza na dachu, murarza, tynkarza etc. etc. ? Ci ludzie najczęściej obarczeni wieloma chorobami nie są w stanie wykonać pracy w swoim zawodzie.Więc co ma Twoim zdaniem zrobić PiS , który jest hejtowany, opluwany, szykanowany z każdej strony? Po którym jeździ jak po burej suce cała Europa, której nie podoba się, że Polska przestaje dawać się "skubać" i zaczyna protestować. Jak ma normalnie pracować rząd, który jest blokowany z każdej niemal strony? Daj receptę , złoty środek na ten burdel i degrengoladę. Pokaż na co Cię stac, nie siedź z założonymi rękami ale zacznij działać ! W smoleńską ekonomiczną mgłę wpędził nas poprzedni rząd, a ten musi to gó*no posprzątać i zacząć budować nowy sraczyk. Ale nie wolno tego sraczyka burzyć ! Może nie będzie on komfortowy, na miarę Dubajskich hoteli, ale czasem "sławojka" jest lepsza niż nic.
Czasem myślę, że właśnie Ty i Tobie podobni zachowują się jak jednokomórkowe ameby, bo widzą tylko koniec własnego nosa.Można i tak, ale po co robic tyle szumu?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość