Forum Bielsko.Biala.pl

Miasto tworzą ludzie

Stadion

Ważne sprawy, wydarzenia, polityka, architektura, ludzie - wszystko o Bielsku - Białej.

Postprzez man » środa, 6 cze 2007, 06:23

TSP napisał(a):Rozumie bardzo wiele, rozumie to, że można nie przepadać za piłką nożną, że można mieć inne zainteresowania. Ale nie potrafie zrozumieć Twojego toku myślenia.

1. czyli generalnie rozumiem ale nie rozumiem :-)
TSP napisał(a):stadion nie tylko służy do meczy piłki nożnej ale również do różnych innych imprez masowych, koncertów itp.

2. konkrety proszę ! ile w ubiegłym roku odbyło sie tam koncertów, imprez masowych, itp. ;-)) zero !!!
TSP napisał(a):Po drugie twierdzisz ze jest wiele innych dziedzin. Zgadzam się

3. dziekuję
TSP napisał(a):są na to fundusze również europejskie

4. he he, uwielbiam te bajki o funduszach europejskich - cudowna kraina mlekiem i miodem płynąca, która jedno ze swych źródeł zachciała skierować nie gdzie indziej ino na nasz ukochany stadion właśnie :-)
a tu konkrety:"Z dokumentów przyjętych przez radnych wynika, że z 36,6 milionów złotych zaplanowanych na modernizację obiektu 4,95 miliona pochodziło będzie z budżetu miasta. Resztę samorząd chce pozyskać z Unii Europejskiej" A więc:
Na dzień dobry z budżetu miasta wydojone zostanie 5 mln złotych bez jakiejkolwiek gwarancji, że cokolwiek dostaniemy z UE, gdyż cytując "samorząd chce ..." zresztą podobnie do Ciebie TSP. Ty również na dziś dzień tylko sobie coś tam chcesz i kłamiesz pisząc "są" bo nie ma ;-))
TSP napisał(a):piękny stadion to jest to o co pytają turyści

5. he he he to jest świetne ;-) zapraszam do zapoznania się z danymi, wiedzą np. Polskiej Organizacji Turystycznej. Właściwe analizy i wyniki badań znajdziesz tutaj: http://www.pot.gov.pl/Kategorie/bazy_wi ... egory_view
i zapewniam Cię, że nie znajdziesz tam stadionu przy Żywieckiej, ani teraz, ani po wpompowaniu w niego nie tylko 37 milionów złotych ale i 100 milionów :-)) wybacz ale to kolejne Twoje przekłamanie !!!
TSP napisał(a):To jedna z ważniejszych wizytówek miasta. Co za sobą przyciaga sponsorów

6. Stadion wizytówką żadną Bielska nie jest, nigdy nie był i nigdy nie będzie !!!
co do sponsorów to ręce opadają jak sie to czyta. może jakieś konkrety ? ile inwestycji przyciągnęły sukcesy TS ? ile powstało zakładów ? ile miejsc pracy ?
he he obawiam sie, że poza miejscami pracy dla "Prezesów" nie powstało ani jedno nowe miejsce pracy ............. a zamiast inwestycji jest dokładnie odwrotnie !!! ile już wyrzucono w błoto za Piecucha z budżetu miasta ? i teraz planuje sie kolejne miliony do wywalenia w to samo bagno !!!
TSP napisał(a):należy go sprzedać. Nie po to miasto go kupowało, żeby teraz go sprzedawać komuś

7. miasto ? w imieniu miasta kupił Piecuch i spółka, który był radnym i równocześnie Prezesem TS !!! może warto przypomnieć również o aresztowaniu Prezesa ? o kupowaniu meczy ? jak tam jest już wyrok ? a poza tym pisałem również o wynajęciu - długoletniej dzierżawie ........ tylko, że to wymaga wysiłku, ryzyka własnymi pieniędzmi i pracy !!! nie to co niczyja kasa z budżetu :-))
man
użytkownik

Na forum od: 1 wrz 2006, 07:00

Postprzez sylwo2 » środa, 6 cze 2007, 09:21

popieram w TSP w tym co napisal. fakt ostatnimi czasy w klubie dzialy sie rozne nieprzyjemne rzeczy. Pan Piecuch robil swoje to samo robili inni uczestnicy ligi. Ja Go nie bronie twierdze jednak ze aby zaistniec w polskiej pilce nie mial zbytnio innego wyboru. problem jest nie w dzialaniu samego Piecucha lecz w sposobie funkcjonowania, organizacji struktur sedziowskich, pzpnu i w ogole calego polskiego sportu. I to trzebaby zmienic. Obecnie zespol wychodzi na prosta. Graja jak graja nie widzialem wszystkich meczow bylem tylko na czterech ze wszystkich granych na bialskim stadionie. Ale jako kibic popieram ambitne plany stworzenia w B-B obiektu i bazy treningowej z prawdziwego zdarzenia. Popatrzcie na taki stadion Korony Kielce. To jest perelka w skali Polski. majac baze treningowa i dobry stadion mozemy bezproblemowo w naszym miescie goscic w 2012 roku jednego z uczestnikow mistrzostw europy. bedzie to doskonala promocja dla miasta. ilu kibicow przyjedzie za swoja druzyna do Bielska. Man/ zdaje sobie ze to moze byc przestepstwo bo nalezy przestrzegac przepisow chocby dla naszego bezpieczenstwa i jesli to okazaloby sie prawda to nie widze problemow ze sciganiem i ukaraniem winnych. faktem jest jednak iz zanizanie ilosci widzow ma miejsce na stadionach w calej Polsce wiec cos w tym musi byc. Stadion powinien pozostac wlasnoscia miasta aby nie powtorzyla sie sytuacja gdzie prywatny inwestor kupuje stadion po roku likwiduje druzyne i klub majac w reku doskonale grunty pod inwestycje
sylwo2
użytkownik

Postprzez wuzel » środa, 6 cze 2007, 15:50

Wszystkie te brednie o niebezpiecznym stadionie, walkach ulicznych, sprzedaży stadionu, przesunięciu pieniędzy na inne cele niż jego remont są pisane przez osoby które o sporcie wiedzą tylko tyle co pokazują w Faktach lub Wydarzeniach w telegraficznym skrócie lub nawet wtedy nie patrzą w ekran. Nikt kto sport uważa za bardzo ważną dziedzinę życia, podstawę kształtowania dzieci, rywalizację, nie będzie negował budowy czy też odnowienia tych obiektów które w naszym mieście mamy, a zainteresownani wiedzą jak ich jest mało i w jakim są stanie.
"UWAŻAJMY! LEKCEWAŻONY PRZEZ NAS ANALFABETA MOZE POSTAWIĆ KROPKĘ NAD i"

Stanisław Jerzy Lec
wuzel
użytkownik

Postprzez man » środa, 6 cze 2007, 18:40

Ja nie krytykuje samej idei czy potrzeby istnienia i remontu stadionu w Bielsku-Białej. Nie podoba mi się po prostu sposób sfinansowania tego przedsięwzięcia. Najgorsze, że winni obecnej sytuacji są właśnie działacze, były Prezes, grupa radnych, itd. --- nazwałbym to zabijanie poprzez ratowanie ! Doskonale pamiętam czasy Marbet Ceramed i ich marsz na szczyty .... jednak wszystko wzięło w łeb kiedy pojawiła się polityka ...... nie dziwcie sie, ze pies z kulawą nogą nie chce dać grosza na to co jest bo po prostu "to cuchnie" ... to dzięki polityce w TS możemy mieć spadek do 3 ligi, to dzięki polityce szukamy trenera w czwartej lidze, to dzięki polityce kasa TS świeci pustakami ............ kto tego nie widzi - niech przetrze oczy.
A co zrobić by ratować co jest ? Hmmmm ...... prostej rady nie ma i być nie może !
man
użytkownik

Postprzez kasius » środa, 6 cze 2007, 19:22

Ja mam ambiwalentne odczucia.
Jeżeli miastu zalezy na sporcie w BB to może najpierw niech miasto pomoże klubowi znaleźć dobrego i bogatego sponsora dla klubu. Za pieniążkami w TSP powinny iść wyniki a dopiero za wynikami stadion.
A miasto - niech wtedy dokłada do budowy czy remontu. Przecież nasze władze lubują się w pokazywaniu na trybunach czy to na meczach siatkarek czy piłkarzy. Jakby nie było na szybko mogą zdobyć kilka tysięcy elektoratu.
Są też inne aspekty sprawy. Uważam, że zarówno Bielsko - Biała, BKS jak i Podbeskidzie zasługują na stadion z prawdziwego zdarzenia. I zasługują na to ci młodzi chłopcy, dla których liczy się piłka, liczy się tylko gra i nie są skażeni jeszcze pieniądzem i poltyką
Może miasto włoży w to parę baniek, ale trzeba się zastanowić ile można zyskać.
A tak na marginesie chciałbym kiedyś w moim mieście pójść na mecz pierwszoligowego klubu z Bielska-Białej. I mam nadzieję że kiedyś polscy kibice dojrzeją do tego by zachowywać się tak jak na stadionach Barcelony czy Milanu.
I szkoda faktycznie byłoby, gdyby zamiast stadinu powstał tam kolejny hipermarket, a takie plany chyba też były!?
kasius
użytkownik

Na forum od: 18 gru 2006, 14:09

Postprzez wuzel » środa, 6 cze 2007, 19:29

kasius/ zapewniam Cię że na mecze TSP możesz chodzić bez obaw. Od kilku lat oglądam mecze z odkrytej trybuny i od samego początku chodzi ze mną moja żona. Przed pierwszym pójściem na mecz miała ogromne opory. Po kilku obejrzanych sama mówi że cały problem jest w prasie która interesuje się kibicami tylko wtedy jak się pobiją.

Stanisław Jerzy Lec
wuzel
użytkownik

Postprzez greg1 » środa, 6 cze 2007, 20:38

man, albo się nie znasz, albo świadomie kłamiesz. To miasto kupiło stadion (od skarbu państwa) a nie żadna spółka z udziałem Piecucha. Piecuch narobił sporo błędów i zdołował niezły klub, ale to świństwo przypisywać mu jeszcze grzechy których nie popełnił. Możesz mieć inne zdanie o budowie stadionu, ale nie posuwaj sie do insynuacji (co to za wrzuty z ta polityka co to klub zniszczyła?) i kłamstw (o Piecuchu, o niebezpiecznych trybunach itp.). Osobiście uważam że można pomysleć o etapowej przebudowie stadionu, w zależności od klasy zespołu i ilości publiczności: najpierw jedna trybuna, płyta, sztuczna trawa na boisku treningowym, oświetlenie, potem - w miare potzreb - nastepne trybuny, parking, zaplecze odnowy biologicznej. Stadion miejski jest miejscem publicznym i powinien byc utrzymywany z publicznych pieniędzy. W Polsce nawet najbogatsze kluby korzystają z publicznych stadionów, bo jeszcze długo żadnego klubu nie stać będzie na budowę stadionu za własne pieniądze.
greg1
użytkownik

Postprzez kasius » środa, 6 cze 2007, 21:53

Wiem wuzel, bo chodzę, tylko zwykle siedzimy pewnie na przeciwko siebie, bo ja preferuje raczej sektor A na trybunie zakrytej.
Chodziło mi raczej o inne kluby i ich hoolihansów. Nigdy na TSP świadkiem zadnej bójki przed, w trakcie czy po meczu nie widziałem. Jeżeli są to jakieś przepychanki z policją czy ochroną sprowokowane przez kibiców gości (patrz ostatnio Zagłębie -właśnie trybuna zakryta czy Piast).

Ale GDYBY Podbeskidzie weszło do I ligi, podejrzewam, że zwiększyłaby się liczba i charakter kibiców a wtedy pewnie i tu znaleźliby się tacy, co to na stadion nie idą na piłkę tylko na aktywny boks.

Tak czy inaczej, chciałbym żeby znalazł się konkretny sponsor, były dobre wyniki i miasto miało piękny stadion, bo od tych plastikowych siedzonek puppa czasem boli :-)
Przecież stadion to nie tylko piłka nożna. Mogą być jeszcze bieżnie itp itd. Może wtedy młodzi zamiast siedzieć pod blokami czy w Sferze zajęliby się czymś fajnym i rozwijającym, bo sport, takowy na pewno jest.
kasius
użytkownik

Na forum od: 18 gru 2006, 14:09

Postprzez Majora » czwartek, 7 cze 2007, 06:02

Szkoda ze Piecucha wkrecono i odszedł.Miał ciekawe plany i dal by kase na stadion.Całym mózgiem jest tam niejaki pan Władziu.Wszyscy o tym wiedza i o jego "dziwnych "znajomosciach.To on dzierzawi 4/5 pomieszczen na tarasie na swoje biura prywatne i
sp Mieszk gdzie tez prezesuje a zawodnicy gniezdza sie pietro nizej.To on szuka sponsorow wygodnych dla siebie a nie klubu.Czas ta sitwe zmienic i wybrac menadzerow,ludzi ktorzy chca dac kase i miec dobra druzyne ale nie pod zarzadem bylego dzialacza parytjnego.
Majora
użytkownik

Na forum od: 9 gru 2006, 17:49

Postprzez man » czwartek, 7 cze 2007, 10:38

greg1 jak ty nie widzisz polityki w TS to chyba jesteś totalnie ślepy !!!
nigdzie nie napisałem, że Piecuch kupił stadion !!! Decyzja o zakupie zapadła na Radzie Miasta i to nie kto inny, a właśnie Pan Piecuch (ówczesny radny i jednocześnie Prezes TS) był wtedy głównym inspiratorem podjęcia tej fatalnej w skutkach decyzji ......... no ale cóż, stało się mieszkańcy stracili wtedy kilka milionów złotych na zakup tej ruiny. Potem poszły kolejne miliony na remonty i dotacje dla klubu Piecucha. Teraz mamy następny etap dojenia mieszkańców miasta, a więc kolejne miliony na remont i równocześnie dotacje do upadającego TS.

Wniosek: im więcej polityki i ładowania w ten klub pieniędzy bielszczan tym gorsze wyniki !!!
i nie może być inaczej bo zarabia na tym cała sitwa ludzi, układy i układziki !!!
i zapomnijcie o sponsorze i sukcesach póki nie odetniecie tych pijawek od budżetu miasta !!! Zrozumcie, że sport w TS to tylko zasłona dymna .........
Ostatnio edytowano poniedziałek, 5 wrz 2011, 13:37 przez man, łącznie edytowano 1 raz
man
użytkownik

Postprzez TSP » czwartek, 7 cze 2007, 15:33

man, ktoś Ci za to płaci? czy poprostu sam od siebie pleciesz takie farmazony?
TSP
użytkownik

Na forum od: 5 cze 2007, 21:09

Postprzez wuzel » czwartek, 7 cze 2007, 17:20

Dotacja dla TSP wynosi 5000 zł miesięcznie. (słownie:pięć tysięcy złotych). To jest ta ogromna kasa?

Stanisław Jerzy Lec
wuzel
użytkownik

Postprzez kaligula » czwartek, 7 cze 2007, 18:28

nie no --> " man " przestan kłamac...
kaligula
użytkownik

Postprzez man » czwartek, 7 cze 2007, 19:24

he he ...... wiem, wiem - prawda bardzo boli :-))
OKi ... to trochę faktów: żeby za wcześnie nie przestało ;-))
1. kwiecień 2006 r. --> 2 500 000 zł wydali mieszkańcy B-B na zakup ruiny
2. wrzesień 2006 r. --> uchwała o dotacji w wys. 700 000 zł z budżetu miasta (czyli pieniędzy mieszkańców ;-) dla prywatnych klubów sportowych B-B
3. od 2007 r. --> kolejne 4 950 000 zł na remont
4. 2007 --> kolejna dotacja z budżetu dla klubów pewnie 700 000 zł to będzie już o wiele za mało :-)
5. była jeszcze w miedzy-czasie kasa na remont murawy i wymianę zdewastowanych krzesełek :-)) ------ może ktoś pamięta ile ?
man
użytkownik

Postprzez TSP » czwartek, 7 cze 2007, 20:42

człowieku gdyby miasto nie kupiło tego stadionu to teraz nie wiem co by z niego zostało. Po drugie dla jakiego prywatnego? Klub jest dla Bielska-Białej i jego mieszkańców. Nigdy nie był prywatnym przedsiębiorstwem. Jak czego nie wiesz to nie pisz nie wkur... bo nie sprawdziłeś informacji, a pleciesz takie tanie bajki. Większych bzdur nie czytałem jak Twoje. Nie wiem po co założyłeś ten temat ale zaczynam to odbierać jako tandetną prowokację. Naszczęscie stadion będziemy mieli jeden z ładniejszych w Polsce i oby za tym Klub pozyskał sponsora strategicznego i wreszcie w Bielsku byla piłka na pierwszo logwym poziomie. A Ciebie oczywsicie mam nadzieje nie zobacze wtedy na stadionie. A jesli przyjdziesz to utwierdzisz mnie tylko w przekonaniu, że nie warto z Tobą dyskutować. Boli Cie bardzo, że stadion będzie z prawdziwego zdarzenia, że TS pozostanie w drugiej lidze. Ale tutaj nikogo nie interesują Twoje frustracje, może w życiu Ci nie wyszło i masz sporo kompleksów ale tutaj ich nie wyleczysz. Stadion i TSP dla Bielszczan!
TSP
użytkownik

Na forum od: 5 cze 2007, 21:09

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Bielsko