przez Niezarejestrowany » sobota, 4 lut 2006, 14:31
do miro/Dla relaksu to mogłeś się podjąć innych tematów niż akurat ten bo najwyraźniej nie masz pojęcia o tym co się dzieje w świecie.Na Zachodzie Kościół jest finansowany z własnej działalności,składek wiernych i innych pieniążków.Sagrada Familia od hoho ponad 100 lat jest budowana ze składek wiernych i co?Nikt nie psioczy, że jej jeszcze nie skończyli.Ciebie tam może wysłać,rozdawnika publicznych pieniędzy to ją szybko skończą.
Rozdział Kościoła od Państwa powinien być faktem.To cecha oświeconego państwa, do którego wszyscy chcą chyba należeć.Ponoć chcieliśmy do Unii,m.in.po to by coś zyskać,np finansowo i mentalnie w sferze wartości.
Przypominam, że czasy gdy w Państwie rządzi Kościół,to średniowiecze,więc ja dziękuję takim ludziom jak miro,średniowiecza już nie chcę.Chcę żyć w społeczeństwie wiedzy,a nie w kraju,gdzie wszelkie dogmaty nakazuje mi Kościół.
Wybudujmy nie jedną świątynie,ale 10 20 30.ALe to będzie biznes,turystyka pielgrzymkowa jak się patrzy.Wtedy wszyscy Polacy będą chodzić w czarnej sutannie,itd.
szanowny wpisujący miro domniemam jest z linii prawych i sprawiedliwych bo inaczej takich głupot by nie pisał.Przyjęcie przez partię pod garnuszek o.Rydzyka to tylko kupczenie elektoratu ludzi starszych,emerytów,rencistów.Ich jest trochę w kraju.
Oni nie mają przed sobą żadnych perspektyw,tylko krótką emeryturę.J.Kaczyński więc nie ma perspektyw także dla ciebie miro bo odwrócił się od młodych.
Aha,na koniec,turystyka to nie tylko Kościół.On nie wyposaży w pieniążki budżetu państwa.Więc,chrońcie się ludzie od takich specjalistów.
Pozdrawiam wszystkich,miro także