Forum Bielsko.Biala.pl

Miasto tworzą ludzie

Pytanie do komputerowców

Tematy niekoniecznie zwiazane z naszym miastem - także towarzyskie.

Re: Pytanie do komputerowców

Postprzez Piotrek » wtorek, 21 kwi 2015, 06:43

Pobierz plik adwcleaner - http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/ , uruchom, czasami wystarczy. A to co Cię spotkało jest jeszcze jednym przykładem, że za darmo nie ma nic, instalując darmowe oprogramowanie, które ma uczynić Twoje życie cudownym, masz 100% pewności, że z otumaniona zarazisz sie jakimś syfem, to tak jak z tymi darmowymi pożyczkami których ostatnio jest wysyp.
pozdrawiam
Piotrek
użytkownik
 
Posty: 3127
Na forum od: 1 wrz 2006, 07:00
Lokalizacja: Mikuszowice Krakowskie pod lasem

Re: Pytanie do komputerowców

Postprzez Lapa_Christi » wtorek, 21 kwi 2015, 07:16

GP napisał(a):
Lapa_Christi napisał(a):Złapała malware, jak nic. Bo co prawda toto wyrzuca okienka z reklamami, ale większość z nich jest blokowana przez adblocka. Kolejny punkt dla Mac i Lin - na tych platformach nigdy tego nie złapałem.

Lapa, ja na swoim PC też NIGDY niczego takiego nie złapałem :P
Wiele zależy od samej świadomości użytkownika i jego działań :)

Co nie zmienia faktu, że wymienione przez Ciebie platformy są zdecydowanie mniej narażone na tego typu dziadostwo :)


Grzesiu, święta racja, odrobina uwagi ze strony użytkownika jest świetnym antywirusem. A co do platform: równie odporny na syf jest BSD, ale z racji toporności porzuciłem go, bez żalu, na rzecz linuksa, a na makówce, to najchętniej wróciłbym do "dziewiątki", która była systemem nie do zdarcia, a dziesiątki są z wersji na wersję coraz bardziej...
http://kartonowakolej.pl
...bo inny, nie znaczy gorszy!!!
Avatar użytkownika
Lapa_Christi
użytkownik
 
Posty: 1206
Na forum od: 19 lip 2007, 11:51
Lokalizacja: B-B

Re: Pytanie do komputerowców

Postprzez Lapa_Christi » wtorek, 21 kwi 2015, 07:17

Staszeks... a mógłbyś jeszcze przybliżyć nieco twoją definicję słowa "komputerowiec", bo to fajna sprawa badać, co kto rozumie pod takim pojęciem :)
http://kartonowakolej.pl
...bo inny, nie znaczy gorszy!!!
Avatar użytkownika
Lapa_Christi
użytkownik
 
Posty: 1206
Na forum od: 19 lip 2007, 11:51
Lokalizacja: B-B

Re: Pytanie do komputerowców

Postprzez staszeks » wtorek, 21 kwi 2015, 22:45

Lapa_Christi napisał(a):Staszeks... a mógłbyś jeszcze przybliżyć nieco twoją definicję słowa "komputerowiec", bo to fajna sprawa badać, co kto rozumie pod takim pojęciem :)

U mnie; każdy, kto o komputerach wie trochę więcej niż ja, czyli wie cośkolwiek.
P.S.
IP-. pomogła reinstalacja sterownika.
druk -. zadowoliliśmy się ustawieniem drukuj jako obraz.
staszeks
użytkownik
 
Posty: 7368
Na forum od: 13 lis 2006, 19:20

Re: Pytanie do komputerowców

Postprzez necia55 » niedziela, 26 kwi 2015, 13:54

Moi kochani,nie miałam czasu na grzebanie w kompie i wzięłam się za to dziś.
Wypróbowałam wszelkie możliwe sposoby i tego cholerstwa nie da się usunąć !! Skanowałam wszelkimi anty- malwarami,rokitami itp. i NIC. Screena nie dodam , bo mi wyskakuje, ze mam blokadę bmp i nici z tego. No i co? Wkur....za mnie to! :evil: :evil: :evil:
Co ciekawe - żadnych darmowych programów nie dodawałam, antywirus działa, a to cholerstwo wzięło się nagle znikąd.
Chyba muszę się przyzwyczaić. Fakt, komp już też nie nowy (przydałby się nowy - ale za co? ), idzie na XP , który nie ma już "osłony" Windowsa - może to jest przyczyna?
necia55
użytkownik
 
Posty: 2405
Na forum od: 16 paź 2008, 13:49

Re: Pytanie do komputerowców

Postprzez GP » niedziela, 26 kwi 2015, 16:18

necia55 napisał(a):Moi kochani,nie miałam czasu na grzebanie w kompie i wzięłam się za to dziś.
Wypróbowałam wszelkie możliwe sposoby i tego cholerstwa nie da się usunąć !! Skanowałam wszelkimi anty- malwarami,rokitami itp. i NIC. Screena nie dodam , bo mi wyskakuje, ze mam blokadę bmp i nici z tego. No i co? Wkur....za mnie to! :evil: :evil: :evil:
Co ciekawe - żadnych darmowych programów nie dodawałam, antywirus działa, a to cholerstwo wzięło się nagle znikąd.
Chyba muszę się przyzwyczaić. Fakt, komp już też nie nowy (przydałby się nowy - ale za co? ), idzie na XP , który nie ma już "osłony" Windowsa - może to jest przyczyna?

Flash Player jest dziurawy ja sito, więc czasem wystarczy wejść na niewłaściwą stronę i problem gotowy :)
Ostatnio grzebałem właśnie w takim komputerze i taka właśnie była przyczyna...

Z problemem całkiem nieźle radzi sobie darmowe narzędzie od Malwarebytes :)
Fotograf z pasji, fotograf z zawodu.
Avatar użytkownika
GP
użytkownik
 
Posty: 3382
Na forum od: 1 wrz 2006, 07:00
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Pytanie do komputerowców

Postprzez necia55 » poniedziałek, 27 kwi 2015, 10:24

Też nie dał rady ! :evil: Trzeba się będzie przyzwyczaić (na razie) a potem pomyślę o czymś nowym. Dzięki za rady6. Pozdrawiam wiosennie i słonecznie :D
necia55
użytkownik
 
Posty: 2405
Na forum od: 16 paź 2008, 13:49

Re: Pytanie do komputerowców

Postprzez GP » poniedziałek, 27 kwi 2015, 21:19

necia55 napisał(a):Też nie dał rady ! :evil: Trzeba się będzie przyzwyczaić (na razie) a potem pomyślę o czymś nowym. Dzięki za rady6. Pozdrawiam wiosennie i słonecznie :D

No to zafundować sobie reinstallkę i będzie spokój :)
Fotograf z pasji, fotograf z zawodu.
Avatar użytkownika
GP
użytkownik
 
Posty: 3382
Na forum od: 1 wrz 2006, 07:00
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Pytanie do komputerowców

Postprzez staszeks » poniedziałek, 27 kwi 2015, 21:33

GP napisał(a):
necia55 napisał(a):Moi kochani,nie miałam czasu na grzebanie w kompie i wzięłam się za to dziś.
Wypróbowałam wszelkie możliwe sposoby i tego cholerstwa nie da się usunąć !! Skanowałam wszelkimi anty- malwarami,rokitami itp. i NIC. Screena nie dodam , bo mi wyskakuje, ze mam blokadę bmp i nici z tego. No i co? Wkur....za mnie to! :evil: :evil: :evil:
Co ciekawe - żadnych darmowych programów nie dodawałam, antywirus działa, a to cholerstwo wzięło się nagle znikąd.
Chyba muszę się przyzwyczaić. Fakt, komp już też nie nowy (przydałby się nowy - ale za co? ), idzie na XP , który nie ma już "osłony" Windowsa - może to jest przyczyna?

Flash Player jest dziurawy ja sito, więc czasem wystarczy wejść na niewłaściwą stronę i problem gotowy :)
Ostatnio grzebałem właśnie w takim komputerze i taka właśnie była przyczyna...

Z problemem całkiem nieźle radzi sobie darmowe narzędzie od Malwarebytes :)

tylko często chce się aktualizować.
staszeks
użytkownik
 
Posty: 7368
Na forum od: 13 lis 2006, 19:20

Re: Pytanie do komputerowców

Postprzez GP » poniedziałek, 27 kwi 2015, 22:13

staszeks napisał(a):tylko często chce się aktualizować.

Masz na myśli Malwarebytes, czy Flasha? :)
Fotograf z pasji, fotograf z zawodu.
Avatar użytkownika
GP
użytkownik
 
Posty: 3382
Na forum od: 1 wrz 2006, 07:00
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Poprzednia strona

Powrót do Pogaduszki

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości