przez TSP » wtorek, 5 cze 2007, 21:37
Witam wszystkich. Ten temat skłonił mnie do zalogowania się na tym forum. Mam kilka uwag odnośnie tego co napisał niejaki man. Rozumie bardzo wiele, rozumie to, że można nie przepadać za piłką nożną, że można mieć inne zainteresowania. Ale nie potrafie zrozumieć Twojego toku myślenia. Po pierwsze trzeba podać czyste fakty, z którymi nie da się dyskutować. Piszesz w pierwszym poscie po co wywalać kase na stadion. A po to , że stadion nie tylko służy do meczy piłki nożnej ale również do różnych innych imprez masowych, koncertów itp. a obecny straszy, może nie zauważyłeś?. Po drugie twierdzisz ze jest wiele innych dziedzin. Zgadzam się ale stadion jest jedną z ważniejszych i są na to fundusze również europejskie. Gdybyś tego nie wiedział to piłka nożna jest najpopularniejszym sportem świata. I silna drużyna, piekny stadion to jest to o co pytają turysci, przedstawiciele biznesu i politycy odwiedzający miasto( mówie głównie o zagranicznych). To jedna z ważniejszych wizytówek miasta. Co za sobą przyciaga sponsorów, żeby tutaj inwestować. Oczywiscie Podbeskidzie boryka się z kłopotami finansowymi dlatego, teraz skład drużyny jest jaki jest i wyniki takie jakie są, ale po dzisiejszych decyzjach PZPN prawie pewne jest utrzymanie się zespołu bez rozgrywania meczy barażowych. Prezes klubu mówi, że w ciagu 3 lat chce zbudować zespół, który będzie próbował awansować do Ekstraklasy ale do tego potrzeba stadionu, który prawie powinien być wtedy kończony. Kolejna sprawa- podajesz błędnie, kiedyś przychodziło po 2- 3 tysiące ludzi? chodziłeś chociarz wtedy na mecze? bo ja chodze regularnie( nie licząc wyjazdów których zaliczyłem kilkadziesiąt) i przez pierwsze dwa sezony w 2 lidze na każdym meczu było po 5 tysięcy ludzi a zdarzały się spotkania jak z Ruchem, Arką że było 7-8 tyś. I mało tego stadion od ulicy Żywieckiej na 1 godzine przed pierwszym gwizdkiem był zapełniony po łuki( to chyba o czyms świadczy o głodzie piłki wśród Bielszczan). Potem piszesz, że należy go sprzedać. Nie po to miasto go kupowało, żeby teraz go sprzedawać komuś kto nie wiadomo czy za 2-3 lata nie wybuduje nam kolejnej stacji benzynowej albo Biedronki i będzie po piłce w Bielsku. Następnie piszesz o pieniądzach pompowanych w prywatną kieszeń. Tutaj odniose się do tego co napisałem w pierwszych zdaniach swojego posta. Porządny stadion i drużyna grająca w pierwsze lidze to najlepsza promocja i wizytówka miasta. W Bielsku jest zapotrzebowanie na piłke, i gwarantuje Ci, że na mecze pierwszoligowe bedzie chodzić regularnie po 6-8 tysiecy, a na "klasyki" ponad 10. Przy ładnym obiekcie, łatwiej sciaga się sponsorów, którzy widzą, że jest tu klimat dla piłki i coś się robi w tym kierunku zeby ona była na wysokim poziomie. I będzie bo klub jest teraz dobrze zarządzany i za pare lat będzie magnesem dla biznesmenów i ludzi chcących inwestowac w nasze miasto.
Ostatnio edytowano wtorek, 5 cze 2007, 21:38 przez
TSP, łącznie edytowano 1 raz