Szkolenie łączy ze sobą aktywną formę uczestnictwa i solidną dawkę przydatnej wiedzy.

Spotkanie odpowiada na pytania: 
- Jak powinna smakować dobra kawa?
- Co oceniamy w kawie?
- "Dlaczego ta kawa pachnie truskawkami?"
- Jak wrażliwe są twoje kubki smakowe?

Dzięki kilku praktycznym ćwiczeniom dowiesz się, jak wielką wagę przykładasz do smaku i czy masz zadatki, by zostać sensorykiem.
Podczas spotkania spróbujesz, jak smakują kawy z różnych stron świata, a następnie ocenisz je sam, przy użyciu profesjonalnego arkusza ocen.
Ponieważ ogromny wpływ na smak wywierają zapachy, warsztaty rozwijają również ten temat dzięki ćwiczeniom z próbnikami aromatów występujących naturalnie w kawie.
Spotkanie prowadzone jest w formie pracy indywidualnej i grupowej, co pozwala przyswajać wiedzę w radosnej atmosferze z elementami rywalizacji.

Prowadzenie: Adam Laska, KAFAR Gliwice

Koszt udziału: 45 zł
Obowiązują zgłoszenia: [email protected]
Liczba uczestników jest ograniczona.