Gastro Habitat i Klubokawiarnia Aquarium zapraszają w niedzielę 4 listopada na warsztaty z przygotowywania kiszonek na zimę. 

Jesień w pełni, zima coraz bliżej. To dobry czas na to, aby zadbać o swoją odporność i zdrowe zapasy w spiżarni. 
Kiszonki są świetnym źródłem witamin, minerałów i kwasu mlekowego, które stoją na straży naszego zdrowia, odporności i piękna. Niskokaloryczne, lekkostrawne, nie tylko dla jaroszy. 

Na warsztatach: 
* poznasz różne metodach fermentacji żywności, 
* dowiesz się o wartościach i zastosowaniu kiszonek, 
* zrobisz i zabierzesz do domu swoje przetwory,
* otrzymasz materiały ze wskazówkami i przepisami.

Koszt udziału i potrzebnych materiałów (warzywa, słoiki, notatki z zajęć): 60 zł.
Ilośc miejsc ograniczona.
Zapisy: [email protected]