przez moooonniaa » piątek, 11 wrz 2009, 09:53
Ja rowniez nie polecam sklepu na hulance, niby na poczatku przy zakupie wszystko bylo ok, uzgodnione, transport oczywiscie byl po czasie, a panowie mieli problem z wniesieniem starej lodowki (tesciowa kupowala sobie nowa stara dawala mnie), chociaz dzien wczesniej mowili ze nie ma problemu, kupilismy tez nowa kuchenke, specjalnie doplacilismy 50 zl aby byla z klapa, sam pan w sklepie to zaoferowal,kiedy przywiezli okazalo sie ze klapy nie ma, kiedy do nich zadzwonilam , nikt nie wiedzial o co chodzi i co chwile przeazywali telefon dalej w koncu poweidzieli ze zadzwon za 10 minut... zadzwonili po poltorej godziny i pan stwierdzil ze nie ma takiego modelu z klapa, pytam go to po [ups!] kretynie sprzedajesz cos czego nie masz, a on mi na to ze w tej fabryce z ktorej to biora co chwile sie cos zmienia a oni nie dostaja aktualizacji,. Poprsotu jakas paranoja, firmy ktore dzialaja sprawnie i zgodnie z umowa oraz lojalnie wzgledem klienta beda przynosic zyski , inne nie utrzymaja sie na rynku, z calego serca odradzam. Nie wiem jak szef pozwala na takie zachowanie pracownikow, Ci panstwo nie sa samodzielna firma ale pracuja na cala marke NEONET