Oscypek oblany mleczną czekoladą? Górale, którzy pojawili się w ten weekend na Rynku twierdzą, że smakuje wybornie i cieszy się dużym powodzeniem wśród znawców słodkości. Pewne jest natomiast, że tak słodkiego festiwalu próżno szukać w całym kraju. Dziś ostatni dzień Festiwalu Czekolady i Słodkości w Bielsku-Białej.

Bielska Starówka zamieniła się w ten weekend w niezwykłą przestrzeń dla wszystkich miłośników słodyczy. Na Rynku pojawiły się punkty, w których można nabyć różne odmiany czekolady. Gorzką, mleczną, deserową, białą, z bitą śmietaną i posypką. Każdy znajdzie coś dla siebie.

Jak twierdzą organizatorzy trzeciej edycji Festiwalu Czekolady i Słodkości, czekolada jest niezwykle inspirująca. Można z niej zrobić, muffiny, cake pops, naleśniki, herbatniki, tarty, lody, fondue oraz kosztować ją na gorąco... lub połączyć smak słodkości z górskim serem.

Dziś ostatni dzień festiwalu. Warto znaleźć czas i zakosztować prawdziwie słodkiej przygody.

Tekst i foto: KGO